onsdag 23 september 2015

Stege / Ladder

Att lasta kajaken på Kaliforniens tak är lite svårt, det är högt. Jag har nu sänkt lasthållarna avsevärt, de ligger nu mycket nära biltaket. Men jag behöver ändå en stege för att komma upp och tidigare har jag använt en stege som jag har modifierat så att den går att vika på mitten. Den har jag lastat bak på cykelhållaren under färd. Nu när jag inte har cykelhållaren monterad så har jag fäst den på lasthållarna bredvid kajaken. Det fungerar att transportera den så men det uppkommer ett vinande ljud när jag kör. På Elmia Husbil & Husvagn så hittade jag en mycket smidig stege i REIMOs monter, den går att fälla ihop på längden så den får formen av en smal fyrkants profil. Den stegen ska jag skaffa mig, jag är övertygad om att den inte kommer att ge uppkomst till missljud.

To lift the kayak up on California's roof is a bit difficult, it is high. I have now lowered the load carriers significantly, they are now very close to the car roof. But I still need a ladder to get up and past, I have used a ladder that I have modified so that it can be folded in half. The I loaded the bike holder while driving. Now when I have not mounted bike carrier, I have attached it to the roof rack next to the kayak. It works to transport it that way but there arises a whining sound when I drive. At Elmia Motorhome & Caravan I found a very smooth ladder in REIMOs stand, it can be folded lengthwise so it takes the form of a narrow rectangular profile. The steps should I get myself, I am convinced that it will not cause formation of noise.


1 kommentar:

 1. Hej Håkan

  Kan du beretta lite om hyr du har sänkt lasthållarna - hvilke model lasthållara använder du?

  Jag har en Cali Ocean på order här i Danmark och skal ha med mig kajaker på taket, ville vara taksam med lite guidande från dine ärfarendheter...

  Hälsningar
  Henrik Ortmann

  SvaraRadera