måndag 3 augusti 2015

Pizza i Italien / Pizza in Italy

Vi åkte söder ut genom Österrike mot Sölden, vi hade planerat att stanna där över natten.
På vägen stannade vi för att fylla på med mat i kylboxen. När vi kommer ut ifrån butiken så ser vi att alla springer mot sina bilar och när vi ser in emot dalen som vi kommit från så förstår vi. Det är en svart vägg som närmar sig, det regnar otroligt mycket. Snabbt in i Californian för att a skydd. Vi fortsätter att åka och jag är glad att bilen fick nya däck och vindrutetorkare innan vi lämnade Sverige, det vräker ner regn och många föredrar att stanna och vänta. Det regnar fortfarande när vi kommer fram till Sölden så vi beslutar att fortsätta in i Italien. När vi passerat passet i Hochgurgl hittar vi en pizzeria i Fai della Paganella, som har en vedeldad ugn i serverar fantastisk goda pizzor. Under tiden äter så kör kocken in ett nytt lass med ved till köket. Vi fortsätter österut bort mot Grossglockner och åker återigen in i Österrike via nationalparken Rieserferner-Ahrn. Det är en smal och enkelriktad väg som är öppen endast 15 minuter varje timme för passage, charmig. Vi fortsätter in i nästa dal och till Hinterbichl en dag tidigare en planerat. 






We went south through Austria to Solden, we had planned to stay there overnight.
On the way we stopped to stock up on food in the cooler. When we come out of the store, we see that all the people running towards their cars and when we look northwards, we understand. It is a black wall approaching, it rains an awful lot. Quickly into the Californian for a protection. We continue to go and I am glad that the car got new tires and windshield wipers before we left Sweden, it is pouring down rain, and many prefer to stay and wait. It's still raining when we arrive at Sölden so we decide to continue in Italy. When we crossed the pass in Hochgurgl and arrived in Italy we find a pizzeria in Fai della Paganella, which has a wood-burning oven in serving fantastic pizzas. Meanwhile, sit and eat so driving cook up a new load of firewood to the kitchen. We continue eastward toward the Grossglockner and go again into Austria through the national park Rieserferner-Ahrn. It is a narrow, one-way road that is open just 15 minutes every hour for the crossing, charming. We continue into the next valley and to the Hinterbichl one day earlier one planned.

1 kommentar: