söndag 24 mars 2013

Gasol

Gasol tuben ligger inne i färskvatten tanken och är lite "kixig" att få på plats. Den 90* vinkel som sitter mellan regulatorn och slangen har riktigt vassa hörn, viktigt att vinkla den så den inte ligger emot vattentanken, vilket jag misstänker kan nöt hål i den.


Markeringarna på kranen för att tömma färskvatten tanken är lite svåra att se, lättare om man markerar de upphöjda bokstäverna med en tusch penna.


4 kommentarer:

 1. Hej Håkan,

  Gasoltuben - propan - 2012 är helt enkelt för bred för behållaren i färskvattentanken. För att få den på plats måste man 'forcera' den förbi slangens infästning också. Och när går den sönder då? Det är väldigt konstigt att VW Sverige inte har gjort någon anpassning så att gasoltuben 2012 får den plats den behöver...

  Vi änvänder gasoltuben 907 med butan som behållaren är avsedd för. Och den passar perfekt.

  Hälsningar, Ben & Nicôle

  SvaraRadera
 2. Hej Ben,

  Intressant med 907, jag var förbi min gasol leverantör under veckan och frågade honom han hade den tuben men han tittade lite oförstående på mej. Efter en stund för stod han vilken tub jag försökte beskriva och sa att den var sällsynt och lite svår att få utbytt i Sverige, har du haft den erfarenheten?

  /Håkan

  SvaraRadera
 3. Hej Håkan,

  Vi köpte tuben - 2 stycks faktiskt - andrahands och billig när vi var i Holland för några veckor sen och fick dem utbytt där. Innan dess hade vi frågat gasol leverantören där vi bor - norra Värmland - om det skulle vara ett problem att få den där tuben utbytt här i Sverige. Han kollade katalogen och sa att det inte skulle vara något problem för honom att utbyta 907'n men att det kunde bli så att han måste beställa den först. Därför har vi skaffat oss 2 stycks. 907 tuben används mycket i båtar så vi förmodar att det går att få tag på den i hamnar också.

  Hälsningar, Ben & Nicôle

  SvaraRadera
 4. Nu är det 2016 och min tub 907 till California Exclusive 1996 som jag köpte 2014 är tom. Nu gäller det att få den fylld. Hittar inga nya på nätet! Ge mig gärna bra tips. Jag bor i Stockholm men ska snart till Dalarna - Hälsingland - Jämtland.

  SvaraRadera